Mindfulness

Det finns många metoder för att må bra och en av konsekvenserna när vi mår bra är att vi ser livet med nya ögon. Mindfulness är ett sätt att fokusera på jaget och just denna stund som du lever i just nu, ett sätta att minska stress, nedstämdhet och ångest.

Meditationstekniken, mindfulness, bygger på att man i stunden är medveten om allt som händer. Du varken dömer eller värderar det du upplever i nuet och har en accepterande inställning. Du ska dessutom vara neutral i din självbild och se ömsint och kärleksfullt på dig själv. Det finns övningar hos 1177 som guidar dig vidare i dessa övningar.

Det finns inga inga vetenskapliga undersökningar som kan bekräfta eller dementera, om mindfulness har positiva effekter på de tidigare nämnda stress, nedstämdhet och ångest. Men de resultat som forskning kring mindfulness gjort tyder på att det är övergripande positivt.

Att lära hjärnan att vara uppmärksam på saker man mår bra av är ett bra sätt att bli tillfreds med livet. Lägg märke till saker som ett leende, hur skönt varmvattnet känns eller en vänlig gest. För att extra boosta sin positiva energi, kan man alltid ställa till med fest som förhöjer känslan av att vara tillfreds med livet.