Det positiva med träning

Att motionera och leva ett aktivt liv har positiv påverkan på ditt välmående. Det är tydligt bevisat i mångtaliga studier och du har säkert själv upplevt den härliga känslan efter ett träningspass. Men vad är det som gör att det här med träning är så viktigt för kropp och knopp?

Regelbunden rörelse minskar sjukdomsrisken

En stillasittande vardag ökar riskerna att råka ut för livshotande sjukdomar. Det kan faktiskt leda till en för tidig död eftersom regelbunden rörelse ser till att hjärta, blod och puls fungerar bättre. Därför är det viktigt att involvera träningen i det vardagliga livet. Men det betyder inte att träningen behöver vara på hög nivå, tvärtom är en måttlig motion fullt tillräckligt för ett hälsosamt leverne. Ta gärna en titt på jabb.se för att komma igång snabbt med träningen!

Träning bidrar till bättre psyke

Att träna regelbundet har positiva effekter för huvudvärk, sömnbesvär eller stress. Tre åkommor som också är vanliga i samband med depression. Därför kan träning också ses som en form av antidepressiv medicinering som faktiskt förbättrar livskvaliteten avsevärt.

Även hjärnan mår bättre av träning och fysisk aktivitet eftersom det generar mer tillväxthormoner. Och det bildas även fler kopplingar i hjärnan samtidigt som existerande förbindelser mellan nervceller blir ytterligare starkare. På så vis mår även minnet bra av träning.