Ställ till med fest!

Det finns nästan alltid någonting att glädjas åt som också kan firas. Faktum är att vi anser att vi rent generellt är dåliga på detta och i regel väljer att underminera till exempel egna bedrifter som egentligen är väl värda att uppmärksammas och glädjas över tillsammans med nära och kära.

Att ställa till med fest är för många en ganska ovanlig företeelse. Sett till livssituation kanske det rör sig om en till ett par gånger per år, beroende på om du har barn eller inte, och för vissa kan det till och med vara färre gånger än så. Vi anser att de allra flesta av oss borde ta oss i kragen och göra bot på detta gråa och trista beteende!

Ett kalas med vänner, bekanta, nära och kära är något som inte bara glädjer oss för stunden, utan även något som för med sig ovärdeliga minnen inför ålderns höst och som berikar våra liv och hjälper till att ge dem gemenskap och mening.

För att ett kalas ska vara lyckat, inte bara för andra men även för dig själv, krävs det att du tillåter dig själv att slappna av en del inför tillställningen. Du behöver som ett exempel inte storstäda hela din bostad innan folket anländer, då de mest troligt inte dömer dig det minsta ändå. Fräscha till och dekorera lite snabbt och städa sedan mer noggrant efter att röken lagt sig, om än inte minutiöst. Vi kan lova att de kommer spara viktig energi och tid, som du har betydligt bättre användning av under partajet. Ett tips är även att beställa dekorationer och andra passande föremål för festen från någon prisvärd webshopp. Detta är något som både är tidsbesparande för dig och stämningsförhöjande för alla deltagande när festen väl är igång. Då behöver du heller inte springa runt på stan och leta grejer med ett magert utbud, något som annars hade varit betydligt mera tidskrävande.

Precis som du inte bör drukna i alla förberedelserna bör du heller inte lägga fokus på sådant som inte är viktigt när festen väl är igång. Lämna detta åt morgondagen eller kvällen, och lägg allt krut för stunden på att leva i nuet. Detta kan vara lättare sakt än gjort, men vi kan lova dig att du kommer att bli bra mycket lyckligare om du klarar av att närma dig detta förhållningssätt. Om ens bara en tårtbit.