Vad roar sig fotbollsstjärnorna med på fritiden?

Det är alltid intressant att få höra vad kändisarna har för sig när de inte spelar in film, sjunger på scen eller, som i detta fall, sparkar boll på planen. Att få höra vilka intressen som de största stjärnorna har, ger oss en inblick i deras vardag och vi får lära känna dem lite närmre. Vad sysslar de största fotbollstjärnorna helst med när de inte är på plan?

Zlatan Imbrahimovic 

Zlatan är ett världskänt namn och i Sverige är han för många det närmsta vårt sekulariserade land har till en gud. Zlatan startade sin karriär i Malmö FF och har fått en lysande internationell karriär. För tillfället cirkulerar det många flyttrykten runt toppspelaren som kanske kommer att lämna Paris Saint-Germin. I England ryktas det att både Arsenal och Manchester United skulle vilja få Zlatan. Men AC Milan menar att om Zlatan lämnar Paris Saint-Germain så har fotbollsstjärnan redan lovat att ansluta sig till deras lag. 

Men trots flyttrykten, stora matcher och hård träningar, ser Zlatan till att få sin fritid. Som sann svensk uppskattar han sinnesfriden och lugnet. Ett intresse för honom är att åka ut och fiska i goda vänners lag. Han har tidigare lagt upp bilder på sociala medier när han är ute och fiskar gädda med Claes Cleasson. Förutom det är han en familjeman som umgås med fru och sina barn. Han tycker även om att spela datorspel. Kanske passar han på att spela lite Gears of War?

Cristiano Ronaldo

En helylle kille som blivit världens bästa fotbollsspelare och trefaldiga vinnare av Ballon D'Or. Han regerar på plan och är Real Madrids bästa målgörare någonsin. Hans största rival är Lionel Messi, men det ser ut som att ett lag vill att de ska sluta fred och bilda en power-duo. Paris Saint-Germain, Zlatans nuvarande lag, vill enligt rykten försöka få kontrakt med båda fotbollstjärnorna. 

Ronaldo fokuserar mycket av sin fritid på sin son, som han har ensam vårdand om. Han är känd för sitt rena leverne: han dricker eller röker inte och en av få toppfotbollsspelare som inte har en enda tatuering. Anledningen är den att han ger blod flera gånger om året och om han tatuerar sig måste man ta paus i flera månader innan han kan ge igen. Förutom detta har Ronaldo ett brinnande intresse för poker och sätter sig gärna ned och spelar en match (en flera!). I videon nedan kan vi se honom spela Texas Hold'em i gott sällskap. Ronaldo är med i Team PokerStars och säger själv att han vill spela poker mot de bästa, och själv bli en av de bästa. 

Och förutom poker, tycker han också att det är roligt att spela bingo. Han gillar spänningen av att sitta och vänta efter det där sista numret som fyller upp raden.

Christian "Chippen" Wilhelmssons

Chippen har spelat för svenska landslaget och varit med i fyra internationella slutspel: EM i Portugal 2004, VM i Tyskland 2006, EM i Schweiz 2008 och EM i Polen 2012. En period blev han utlånad hit och dit, men ingen ville köpa loss honom och göra honom till en permanent del av laget. Det spanska laget Deportivo La Coruna sa till och att Wilhemsson var för gammal för att utvecklas mer (då han var 28 år!). Slutligen var det Al-Hilal som köpte spelare och han fick uppleva en helt annan värld, med lejon som såg på när de tränade och en gåva från prinsen på 300 000 kronor när han spelat väldigt bra under en match. I videon nedan får man en liten mer inblick om hur livet i Förenade arabemiraten och Saudiarabien är och var för Chippen. 

Tidigare i år gick Chippen ut i media och sa att han skulle lägga fotbollsskorna på hyllan. Några månader senare var ett kortvarigt kontrakt (fram till årskiftet) skrivet med Mjällby. Laget hoppas att Chippen ska kunna hålla kvar dem i Superettan

Men utanför allt detta lever Wilhemsson i en fantastisk villa i Dubai med frun Oksana och sina tre barn. Ett av hans favoritrum är helt klart biosalongen, där han kan titta på film och koppla av. Ett av målen med villan var att den skulle vara rymlig nog så han och frun kunde bjuda hem och underhålla familj och vänner, något de båda uppskattar. Och efter hans kontrakt med Mjällby är över, funderar Chippen på att skapa en barnbok med lite hjälp av kontakter i Los Angeles.