Upptäck världen

De flesta har någon gång drömt om det. Att släppa taget om den vanliga vardagslunken och totalt kasta sig ut i det okända, genom att helt enkelt ge sig ut och upptäcka världen på riktigt. Det vi menar är inte sådant som att boka in en spontan weekend till london, där du om vi ska vara ärliga faktiskt har en rätt så bra koll på läget. Utan om resor som sträcker sig bortom dina vildaste fantasier, där ingen dag är sig lik och där du tvingas att börja leva på riktigt.

Världen är en underbar plats som bara väntar på att upptäckas. Vi i Sverige är på många sätt och vis oerhört priviligerade när det kommer till möjligheterna att resa, men långt ifrån alla tar den värdefulle chans som givits dom. De som gör det å andra sidan kan vittna om att livet aldrig mera blivit sig likt, allt som oftast på ett ytterst positivt sätt. Samtidigt som man upptäcker andra världsdelar och kulturer upptäcker man nämligen även sig själv på ett sätt annars aldrig hade varit möjligt. Man lär sig att man är starkare än vad man trodde och att man faktiskt kan hantare de flesta situationer som uppstår längs äventyrets väg.

Tillåtet att förbereda sig

Att kasta sig ut med full kraft och låta morgondagen leda ens färd behöver dock inte betyda att du inte kan göra vissa förberedelser som kan vara dig till gagn innan du ger dig av. Vilka förberedelser du själv vill göra är såklart upp till dig, men försök ha i åtanke att inte planera ut alltför mycket i detalj, utan att enbart underlätta visa delar av din resa och att se till så att du är skyddad för eventuella problem som kan uppstå.

Några tips

Utan att försöka påverka just ditt äventyr alltför mycket så tänkte vi dela med oss av några tips som kan vara av värde. Vi menar inte på något vis att de vi listar passar alla, men det kan vara en bra fingervisning och något som får er att själv tänka vad just ni skulle behöva ordna med innan ni ger er av.

  • Kontrollera extra farliga områden - låt oss vara ärliga. Vissa länder och platser är farligare än andra och vissa bör du kanske se till att undvika för att minimera riskerna att till och med bli dödad. Vår rekommendation är att läsa på en del om du vet ungefär vilken rutt du till exempel planerat att resa genom Afrika, som kan vara en väldigt farlig kontinent på en hel del platser.
  • Vaccinera dig - se till att du har tagit de rekommenderade vaccinationerna för det land/länder som du tänkt besöka. Det finns ingenting som gör det dig mer äventyrlig bara för att du struntat i detta och något som kan komma att sätta en solid käpp i hjulet för din resa om du har otur. Det kan dessutom bli kostsamt att vistas på sjukhus utomlands.
  • Lär dig engleska - även fast det oftast går att komminucera med både händer och fötter för att komma fram till olika saker så är det väldigt bra att kunna åtminstone engelska innan man ger sig av på en världsomspännande resa. Det hjälper dig helt enkelt i så pass många länder världen över att det vore dumt att inte ge dig själv detta försprång när det gäller att kommunicera med andra människor. Kanske kan du till och med starta din resa på detta sätt? Genom att studera engelska utomlands, innan du ger dig av till nästa destiation.