Träning och hälsa går hand i hand

Motion är mycket viktig för att vi ska hålla oss friska. Studier har visat att en överviktig person som tränar lever längre än en som har normal vikt, men inte tränar. Det finns ett stort samband mellan träning och hälsa, genom regelbunden träning minskar vi risken för kroniska sjukdomar. Tar man hjärt- och kärlsjukdomar, är det hälften så stor risk att drabbas av det, om man regelbundet är fysisk aktiv.

Smygmotion

All motion är bättre är inget. Hellre lite och ofta än inget alls och det är här vardagsmotionen kommer in. Du kan lätt baka in motion i vardagen genom att ta trappor istället för hiss, parkera lite längre bort när du ska handla, ta kortare promenader och gå ut och leka med barnen eller låna grannens hund. Det gäller att tänka efter hur vardagen ser ut och sedan utnyttja den för träning.

Promenader

Promenader har många fördelar och det är lätt att göra. En kort promenad i rask takt har stor effekt på både kroppen och själen. Du piggnar till av luften och du känner dig mer avslappnad. Förr tillbringade man mycket tid ute, men idag har de flesta jobb inomhus. Att komma ut och få lite sol är nyttigt för bildandet av D-vitaminer och det är naturligt uppiggande. D-vitaminer finns även att köpa som kosttillskott, det finns ett enormt utbud på nätet, det sparar både tid och pengar. Om du nu inte hellre tar en rask promenad ner till affären.

Bra eller dåligt med kosttillskott?

Här går meningarna isär och många anser att så länge man äter hälsosamt och nyttigt, behöver man inget kosttillskott. Andra anser att kosttillskott är nödvändigt, dels för att mycket av det vi äter innehåller mindre näringsämnen och dels kanske vi inte äter just det vi egentligen behöver. Bra kost är ett måste för att må bra, men kosttillskott hjälper till att förbättra hälsan och försäkra dig om att du får i dig vad kroppen behöver.