Träning är något positivt för dig

Din kropp är byggd för träning och aktivitet. Att träna kan kännas som någon nödvändigt ont ibland, men tänk på att det finns så väldigt många fördelar med att träna. Du blir stark, orkar mer och samtidigt mår du bättre både fysiskt och psykiskt. En eventuell viktnedgång kan vara en bonus då får på köpet.

Fysiska fördelar

Regelbunden träning stärker dina muskler och skyddar dina leder. En stark kropp klarar påfrestningar som en otränad inte gör och du undviker framtida skador. Förutom att få en stark och vältränad kropp kommer du också att undvika en rad olika sjukdomar så som hjärt-kärlsjukdomar, diabetes och högt blodtryck.

Psykiska fördelar

Träning, framförallt konditionsträning, har visat sig kunna motverka mild depression. Konditionsträning påverkar hjärnan på ett väldigt positivt sätt och förbättrar ditt minne samt motverkar stress. Vid träning utsöndras det också ett flertal lyckohormoner som dels förbättrar din koncentration och dels gör dig lyckligare i sinnet.

Hur mycket träning behöver du?

Den goda nyheten är att du inte behöver lägga hela ditt liv på träning för att uppnå goda resultat. Det räcker med cirka 30 minuters träning, tre dagar i veckan, för att få uppleva stora fördelar i din kropp och psyke. För att hitta inspiration och rätt utrustning eller träningsmaskiner, Köp hem det du behöver online.