Tid för annat

För en del av oss så kanske vi har svårt att få tid för annat än jobb, familj och hem. Det ena avlöser det andra och att hitta någon egentid kan verka hopplöst.

Det är mycket som händer för en familj idag och det ska pusslas ihop med träningar och andra fritidsaktiviteter. Som föräldrar så kan det vara mycket på arbetet som gör att stressen ökar och man orkar inte hur mycket som helst som människa. Man försöker att planera så gott det går för att få veckan att gå ihop.

Att anlita någon som kommer hem till dig och städar kostar inte allt för mycket idag med RUT avdrag, ta dig en titt på priser för hemstäd och se om det kan vara något för er och er familj. Detta kan underlätta mycket och ni får tid över till annat som kan glädja er vardag.

Om det känns som det är för mycket som händer sätt er ner och fundera på om man kan avsluta något som tar mycket tid. Fokusera på det som känns mest intressant och det som kanske inte tar allt för mycket av er tid. Försök att få hela familjen att hjälpa till vid olika högtider eller liknande, det är inte bara mamma och pappa som kan fixa saker och ting. 

En fördelning av uppgifter underlättar för alla och kanske kan någon form av belöning fungera för er familj. När man fixat det man skulle fixa så kan det bli bio eller annat som barnen tycker är extra roligt.