Ta reda på din hudtyp

Många drömmer om vacker hy med fin lyster. Marknaden för skönhetsprodukter är enorm med många olika sorters produkter, bland annat serum, krämer, toners, peelings och ansiktsmasker. Det är svårt som konsument att veta vad som verkligen fungerar och vad som bara är marknadsföring. En sak är dock säker och det är att du måste använda produkter som passar för just din hudtyp om du vill få fina resultat av dina hudvårdsprodukter.

Olika hudtyper

Det finns många olika sorters hudproblem och hudtyper. Det är vanligt att skilja mellan torr, normal, fet, kombinerad och känslig hud. Kombinerad hud, så kallad blandhud, är den vanligaste hudtypen. Vanliga hudproblem inkluderar akne, melasma, yttorrhet, psoriasis och rosacea. Vissa problem drabbar oftare vissa hudtyper och därför är det grundläggande att först ta reda på din hudtyp och därefter införskaffa produkter som passar just dig och din hud.

Ta reda på din hudtyp

Många kan själva ta reda på sin hudtyp genom att läsa på om olikheterna. Många tycker dock att deras hud stämmer in på fler än en hudtyp. Då kan det vara en fördel att låta en hudterapeut eller dermatolog avgöra. Dermashoppen erbjuder professionell medicinsk hudvård och hjälper kunder att ta reda på vilken hudtyp de har och vilka produkter som passar. Klicka och följ instruktionerna om du vill ta reda på din hudtyp.