Så får du drömjobbet

Att söka jobb kan vara både spännande och läskigt. Pressen är stor när man har chansen att få ett fantastiskt arbete som skulle passa en perfekt, men med några enkla strategier kan du klara intervjun galant och därmed maximera chansen att få ditt drömjobb.

För det första är det viktigt att vara på företaget i god tid inför intervjun. En halvtimmes marginal kommer du att vinna på, då du slipper stressa. Fyll på med energi i förväg genom att äta någonting och ta en promenad. Väl på intervjun är det viktigt att du är närvarande och att du lyssnar uppmärksamt på intervjuaren. Förmedla dina styrkor och ge konkreta exempel på hur du löst olika utmaningar. Övertyga intervjuaren om att det var rätt val att kalla dit dig och motbevisa eventuella invändningar de kan ha. Är du kanske lite yngre? Säg att du visserligen är ung, men att du till exempel har en lämplig utbildning och erfarenhet. För att imponera på intervjuaren kan du även ta reda på information om företaget i förväg och visa att du är påläst genom att ställa genomtänkta frågor.

Drömjobbet kan bli ditt – men glöm inte att det finns många drömjobb där ute. Lyckas du inte på det första, så innebär det att det finns ett annat jobb därute som är perfekt för just dig.