Prova småspel för att lindra stress

Stress är något som vi alla känner till. Det kan komma från arbetet, hälsan, konflikter i livet eller något helt annat. Alla har olika sätt att bearbeta sin stress på.

Ett av de roligare sätten är att spela olika typer av spel, antingen på datorn eller via en spelkonsol. Det är helt enkelt ett bra sätt att koppla av på. Det är inte bara ungdomar som kan må bra av att spela spel, även äldre personer upplever att de mådde bättre och hade mindre negativa känslor när de spelade regelbundet enligt en undersökning från North Carolina State University.

Småspel är lättare att börja med

Om du inte vill lägga alltför mycket tid på att spela avancerade data- och tv-spel så kan det alltid vara värt att prova på småspel. Det är mindre och enklare spel som du hittar både på webben och på mobilen. Just till mobilen så finns det en mängd olika bra spel att prova, från klassiker som Angry Birds till casino i mobilen och annat skoj.

Du behöver inte känna dig ensam om du har ett spelintresse. Faktum är att mängder av personer både i Sverige och i världen spelar för att trappa ner efter vardagens stress och press. Detta blev särskilt tydligt när Sveriges första gamingbar öppnade portarna i Göteborg. GG Bar är ett ställe som är helt inriktad på e-sport och gamingkulturen. Istället för fotboll och hockey på tv-skärmarna så är det CS och DOTA 2.

Premiärkvällen blev en framgång som vida översteg deras vildaste förhoppningar och kön för att komma in var helt enorm. Det är tydligt att spel i alla dess former är stort i Sverige, och med tanke på att det är ett så pass bra sätt att koppla av på så är det inte så konstigt. Prova lite småspel till mobilen eller datorn du också så märker du det själv.