Plussat på graviditetstestet

En del har misstankar eller hoppas på att vara gravida långt före den ens kan bekräftas av ett test och att vänta på att dagarna ska gå för att kunna göra ett tillförlitligt graviditetstest är svårt. Än fast man kanske länge har sett fram emot att skaffa barn kan det uppstå en viss osäkerhet när man får det svart på vitt. Klarar vi att ha barn? Passar det oss just nu?

Det enklaste för att klargöra en graviditet är att köpa ett graviditetstest på till exempel graviditetstkollen.nu kan du köpa clearblue graviditetstest som är väldigt tillförlitliga och så pass känsliga att du kan testa dig fyra dagar innan förväntad menstration. De är enkla att använda och den medföljande bruksanvisning gör att du enkelt förstår hus du ska göra. Graviditetskollen skickar graviditetstestet hem till dig på endast en dag så du behöver inte vänta för länge. 

Ett graviditetstest fungerar som så att det kontrollerar genom ditt urin hur mycket av hormonet hCG som finns i din kropp. Detta hormonet finns nämligen endast om man är gravid, det bildas när det befruktade ägget fäster på livmoderväggen. Hormonnivån är som högst fram till vecka 10 och sjunker sedan igen ända fram till förlossningen. 

Ett graviditetstest som används rätt anses vara helt säkra och clearblue graviditetstestet är enligt tillverkaren 99% säkert och är lika säkert som det testet man kan göra hos vårdcentralen eller barnmorskan. Visar därför ett test negativt och du ändå gått över tiden för menstrationen så är du inte gravid. Ibland kan dock ägglossningen skett senare än beräknat och därför har inte hormonnivån hCG blivit tillräckligt hög för att ge utslag. 

En del kvinnor känner av sin graviditet före en utebliven menstration medans det finns andra som inte känner någon skillnad på sin kropp alls. Några av de mest vanliga graviditetstecknen är:
- Ömma eller käsnliga bröst
- Metallsmak i munnen
- Trötthet
- Illamående
- Överdrivet kissnödig
Observera att dessa tecknen inte alls gäller alla och man behöver heller inte känna av alla dessa tecken. 

Det är en väldigt spännande och rolig resa ni nu har påbörjat, ert liv kommer aldrig bli sig likt igen och vill du läsa mera om vad som händer efter att du fått det positiva beskedet, när du ska kontakta barnmorskan och hur utvecklingen för fostret är under de olika gravidtetsveckorna kan du kika in här