Landet med fyra årstider

Vi svenskar pratar ofta om hur underbart det är att bo i ett land med fyra årstider och att alla årstider har sin charm men är det egentligen så? Hösten brukar mest vara kall och regnig, vintern brukar också vara regnig, förutom de dager det är svinkallt och isigt. Våren brukar vara väldigt kort. Sommaren är däremot oftast underbar.

Vinter

Vintern i syd- och mellan Sverige är sällan så där vykortsvacker som vintrarna verkar vara i Norrland. Oftast är det bara blött och slaskigt, dessutom är det mörkt när du går till jobbet och mörkt när du kommer hem. Är det kallt är inte heller det kul, att behöva palta på sig massor av kläder bara för att kunna vistas utomhus en liten stund. Känner du igen dig i några av punkterna Expressen listar är du nog snarare en sommarmänniska.

Sommar

Många är vi som lever i Sverige som egentligen inte gillar att vi har fyra årstider, vi hade varit nöjda med bara en årstid, sommaren. Den svenska sommaren kan vara helt underbar med soliga dagar och långa ljusa kvällar, och det är inte så konstigt att vi längtar efter sommarens sol och bad under vinterhalvåret. Just sol och bad verkar vara viktigt för oss svenskar, under sommaren är de svenska stränderna fyllda till bredden av soltörstande svenskar och badkläder säljer som smör. För att vara säker på att få tag i snygga badkläder till sommaren kan det vara bättre att köpa dem i god tid online så att du slipper ödsla tid du kunde tillbringat på stranden på att köpa en snygg bikini.

Planera en solsemester

För oss sommarmänniskor är resten av året bara en förberedelse inför sommaren då vi planerar allt vi skall göra så snart vädret blivit bättre. Om längtan efter sommarens sol och bad blir allt för svår kan en solsemester vara ett alternativ. När vintern börjar göra sig påmind i november och december är vädret som allra bäst på andra ställen i världen, så varför inte åka dit. Vi som lever i kalla nord är i stor behov av ljus och värme så en utlands semester kan vara nödvändigt för att man ska orka med den långa mörka vintern.