Hylla äktenskapet

Om det är någonting i livet som gör det enklare och mer glädjerikt så är det helt klart att dela det med någon som man tycker om. Vänner i all sin prakt tar en långt, men visst är det ändå något speciellt att ha någon att kura upp sig emot en kall och kulen höstkväll när vinden blåser som värst och regndropparna skvittrar mot fönsterrutorna? Dags att slå ett slag för och hylla äktenskapet!

 

Vi kan känna att äktenskapet och giftermål fått ta sig en törn under de senaste decenierna, då skillsmässorna ständigt ökat i takt med vårt nya självständiga sätt att leva. På något sätt verkar vi inte längre harva på in i det sista som man gjorde förr, vilket vi samtidigt tycker är bra, men det vore ju såklart än bättre om vi kom fram till lösningar som underlättade för våra förhållanden och som gjorde att vi själva ville hålla ihop i en högre utsträckning.

Skillsmässostatestik

Statestiken visar för närvarande att nära hälften av alla äktenskap i Sverige slutar i skillsmässa, något som trots allt får ses som ganska dystra siffror i kärlekens tecken. Ljusningen på horisonten är dock att trenden med ökade skilssmässor år för år möjligtvis nått sin kulmen, i alla fall enligt Skillsmassa.com, som borde ha en viss koll på läget.

Positiv inställning är viktigt

Vi på Positiviter.se tycker dock inte att man ska se cyniskt på äktenskapet trots den dystra statestiken, utan istället tro på det med full kraft och glädjas om man hittat någon som man kan tänka sig att spendera resten av sitt liv med, eller alternativt fira de vänner som gjort så.

Möhippa och Svensexa

Vad möhippa och svensexa är känner de flesta till, men vi kan ändå nämna att det brukar räknas som ett sista galej för både brud och brudgum där de båda tar ett sista farväl av singellivet med sina respektive vänner (oftast av antingen manligt eller kvinnligt slag). Ofta annordnas festen och dagens aktiviteter av brudgummens bestman och brudens brudtärna, även om det inte är något som är slaget i sten.