Hjälp andra

Många människor är i behov av hjälp just nu och det finns flera olika sätt du kan bidra på. Genom att hjälpa andra kommer du göra stor skillnad för utsatta grupper och på köpet kommer du själv att må bättre.

Flera organisationer, som till exempel Röda korset och UNICEF, arbetar aktivt med att förbättra livet för människor över hela världen, ofta i länder som är hårt drabbade av fattigdom och krig. Genom att bli månadsgivare kan du vara med i kampen om en bättre värld: så lite som 50 kronor kan göra stor skillnad.

Är det så att du inte har möjlighet att bidra ekonomiskt finns andra sätt att vara en god medmänniska på. Till exempel söker många organisationer volontärarbetare. Genom att ge av din tid en eller ett par gånger i veckan kan du ge stöd åt äldre, hemlösa eller människor som är nya i Sverige. Ett första steg är att ta kontakt med en organisation som är verksam i din kommun.

Det är även nog så viktigt att stötta de människor som finns i din omgivning. Märker du att någon i din bekantskapskrets inte mår bra? Ring, erbjud en axel att gråta på och visa att du bryr dig. Som bekant kan ingen göra allt, men alla kan göra något.