Förbättrad hälsa - större lycka

Det är inte en revolutionerande tanke att du är lyckligare när du mår bra. Bra hälsa kan dock betyda många saker, en del hälsoaspekter känner vi inte av från dag till dag. Du känner inte att ditt hjärta slår starkt och bra tills det inte gör det. Du är inte medveten om din lungkapacitet förrän du går i en lång trappa och flåsar efter bara några steg. Men hela din kropp och mående påverkas ändå av dessa saker. Därför är det viktigt att tänka långsiktigt när det kommer till din hälsa. 

Probiotika

Detta är en bakterie som finns i mag- och tarmkanalen. Probiotiska bakterier håller vårt immunförsvar starkt, ser till att vi inte drabbas av infektioner och håller tarmerna i gott skick. Det sägs också att de kan göra oss mindre allergiska mot pollen, minska mängden gaser och till och med ge oss färre hål i tänderna. 

Vi har alla en viss mängd probiotika i magen och tarmarna men genom att tillföra extra probiotiska bakterier till systemet kan du får ännu större effekt av deras positiva egenskaper. Det finns att köpa som kosttillskott, allt du behöver göra är att äta en tablett om dagen tillsammans med mat.

Styrketräning

Vill du behålla en stark och smärtfri kropp ända upp till ålderdomen är styrketräning nyckeln. Musklerna behöver användas och utmanas för att inte försvagas eller förtvinas. Om du har ett stillasittande arbete behöver du kompensera med mer träning på din lediga tid. 

Det krävs inte hårdträning flera timmar om dagen för att du ska må bra. Så länge du anstränger dig och känner att muskelgruppen blir trött har du uppnått ditt mål. Vill du att musklerna ska växa behöver du träna hårdare men majoriteten kan få goda och livslånga effekter genom att träna en timme tre gånger i veckan.