Åka på musikresa

Har man ett stort musikintresse eller för den delen bara tycker om att lyssna på musik, då kan en musikresa vara det självklara valet och en väldigt positiv upplevelse. Oavsett musiksmak, finns det destinationer där du kan njuta av storstad till exempel och se din favoritartist eller en riktigt bra musikal.

Festivaler är ett stort dragplåster för många musikintresserade, där många artister uppträder på flera scener utspridda på flera dagar till exempel. Festivaler finns i stort sett året om runt jorden och det beror alldeles på vad du är beredd att betala för din resa och vart du vill åka. Här i Sverige har vi festivalen Peace & Love som årligen arrangeras.

Många stora artister åker på turnéer och hoppar ibland den svenska scenen. För att få se dem kan du då behöva ta dig till det land och stad där de uppträder. Nu finns det researrangörer som har just resor till någon musikal i London med boende och inträde för dessa arrangemang och det kan kännas tryggt att veta att man har hela paketet fixat på ett och samma ställe.

Har man en speciell artist som sitt stora intresse kan det ibland vara roligt att resa till landet den bor i och staden den vuxit upp i exempelvis. Elvis Presley som exempel och hans Graceland har blivit mångas favorit destination. Är du country älskare, kan din stora dröm vara att få komma dig till USA och besöka Nashville och besöka deras Country Music Hall of Fame.